U lipnju ove godine nas očekuju čak četiri vrhunske visokobudžetne megahit serije koje će zasigurno ostvariti ogromnu gledanost za neke od najvećih streaming servisa današnjice.
Čini se da su tvorci nekih od najpopularnijih IP-eva odlučili da mjesec lipanj, kao početak ljeta bude kandidat za najbolji mjesec kad je u pitanju kvalitetan televizijski sadržaj.

STAR WARS: THE ACOLYTE – nova Star Wars serija nas uvodi u dosad ne ekranizirano doba bogatog svijeta Star Wars-a, doba High Republic-e, kad je sva moć i vlast bila u rukama „gospodara svjetla i dobrote“, Jedi-ja, a problemi nastaju kada se počnu pojavljivati prvi znakovi povratka njihovih vječnih neprijatelja, Sithova.

Premijera serije je 4. lipnja 2024. godine. na Disney+ streaming servisu.


THE BOYS SEZONA 4 – nakon uspjeha spin-off serije Gen V, u lipnju nas očekuje dugoočekivana 4. sezona najpopularnije „netipične i neprimjerene“ superherojske serije koja je prikazala superheroje u potpuno drukčijem svijetlu (neki kažu, onakvima kakvi bi bili da su superheroji stvarni).

Premijera četvrte sezone je 13. lipnja 2024. godine na Amazon Prime streaming servisu.


HOUSE OF DRAGON SEZONA 2 – mnogi su sumnjali u uspjeh spin off Game of Throns-a, s obzirom na iznimno loš kraj serije koji je mnogima ostavio gorak okus na inače vrhunsku seriju ali se čini da je ime Game of Throns-a i dalje vrlo jako  a za to je posebice važna iznimno kvalitetna i zanimljiva House of Dragon koja nas uvodi u svijet Targeryan-a i jedan od najkrvavijih događaja u svijetu Game of Throns-a.

Premijera druge sezone je 16. lipnja 2024. na MAX streaming servisu.


THE BEAR SEZONA 3 – najpopularnija „kulinarska serija koja to nije“ nas očekuje i ovog lipnja. Serija je u svoje dvije sezone u potpunosti osvojila gledatelje diljem svijeta, a Jeremy Allana White-a i Ayo Edebiri „pretvorila“ u superzvijezde preko noći.

Jedan od najzanimljivijih elemenata ove serije su i mnoge gostujuće uloge  

A-listera (najpoznatijih glumaca i glumica) kao što su Jamie Lee Curtis, Jon Bernthal i dr.

Premijera treće sezone je tijekom lipnja, ali trenutno nije poznat točan datum, a serija će se prikazivati na FX televiziji.


A za kraj, Presumed Innocent je nadolazeća američka pravna triler mini-serija koju je kreirao David E. Kelley s glavnim producentom J.J.Abramsom, a temelji se na istoimenom romanu Scotta Turowa iz 1987. godine.
Sažetak sinopsisa je priča o užasnom ubojstvu koje uzburka ured tužiteljstva u Chicagu kada je jedan od njih osumnjičen za zločin.
Ni manje ni više, Jake Gyllenhaal će biti glavni glumac serije, čovjek koji je do sada “uspješno odbijao” biti dio serija jer najviše preferira “veliko” platno i filmske uloge, sada će biti dio jedne i to ne samo kao glumac nego kao i jedan od producenata. Uz njega će kao dio glumačke postave biti Peter Sarsgaard, Roberta Bassin, Bill Camp, Elizabeth Marvel i mnogi drugi…

Premijera na Apple TV+ trebala bi biti 14. lipnja 2024.

Naša Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/filmoviandserije
———————————–
Napisao: Mislav